Paste cu somon afumat la cuptor

Printeaza

Paste cu somon afumat la cuptor din: amestec de ciuperci, zeama de lamaie, parmezan, patrunjel, unt, faina, lapte, vin, paste, somon afumat, svaiter, pesmet alb.

Ingrediente:Paste_cu_somon_afumat_la_cuptor

  • 300 g amestec de ciuperci, taiate felii
  • zeama de la 1 lamaie
  • 25 g parmezan
  • 2 linguri patrunjel, tocat
  • 60 g unt
  • 30 g faina
  • 450 ml lapte
  • 50 ml vin alb sec
  • 340 g paste
  • 200 g somon afumat, taiat fsii
  • 125 g svaiter, razuit
  • 25 g pesmet alb

 

Mod de preparare:

Incinge cuptorul ia semnul 5/190 C. Intr-un vas larg, prăjeşte ciupercile în 15 g unt. Topeşte untul rămas, adaugă făina şi prăjeşte 3 min, la foc mic, amestecând. Stinge cu laptele şi vinul, amestecând pentru omogenizare. Pune vasul pe foc şi fierbe sosul 5 min, până când se îngroaşă.

Fierbe pastele în apă cu sare. Scurge de lichid şi combina cu sosul, ciupercile, somonul, şvaiţerul şi zeama de lămâie. Toarnă într-un vas uns cu unt. Combină permezanul cu pesmetul şi presară deasupra. Dă la cuptor 15 min. Serveşte presărat cu pătrunjel.

Paste cu somon afumat la cuptor

Paste_cu_somon_afumat_la_cuptor

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.