Pasca cu orez – reteta simpla si gustoasa

Printeaza

Pasca cu orez din: faina, lapte, oua, drojdie, unt, zahar, sare, stafide, orez, esenta de rom, lamaie, vanilie, zahar vanilinat.

Ingrediente:Pasca cu orez

  • un kilogram făină
  • un litru jumătate de lapte dulce
  • 9 ouă
  • 50 g drojdie
  • 150 g unt
  • 300 g zahăr tos
  • 3 g sare
  • 100 g stafide
  • 250 g orez
  • o esenţă de rom
  • două lămâi
  • un beţişor vanilie
  • o esenţă de vanilie
  • două pliculeţe zahăr vanilinat

 

Mod de preparare:

Drojdia se dizolvă în 400 ml lapte călduţ împreună cu 200 g zahăr, sarea şi untul.

Se toarnă peste făină, se adaugă patru ouă, două gălbenuşuri, coaja rasă de la o lămâie şi esenţa de vanilie.

Se frământă, se acoperă cu un şervet şi se lasă să dospească la cald până îşi dublează volumul.

Aluatul se împarte în două părţi, una mai mare şi una mai mică, din partea mare întinzân-du-se o foaie ce se aşază într-o formă rotundă unsă cu unt.

Orezul se spală, se fierbe până devine cremos în restul de lapte fiert cu beţişorul de vanilie şi se lasă la răcit.

Gălbenuşurile rămase se mixează cu zahărul rămas şi zahărul vanilinat, se toarnă peste orez şi se amestecă.

Se adaugă albuşurile rămase mixate spumă, stafidele, coaja de lămâie rămasă, se amestecă şi se toarnă compoziţia peste foaia de aluat din formă.

Se decorează cu restul de aluat, se unge cu ou, se introduce în cuptorul încins şi se coace la foc mediu 40-50 de minute.

 

Pasca cu orez

Pasca cu orez

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.