Parjoale cu garnitura de legume si vin rose

Printeaza

Parjoale cu garnitura de legume si vin rose din: carne de vita, franzela, ceapa, pesmet, marar, patrunjel, sare, piper, cartofi, ulei.

Ingrediente:Parjoale cu garnitura de legume si vin rose

  • 1/2 kg carne de vită
  • 1 ou
  • 1 felie de franzelă
  • 1 ceapă, pesmet
  • mărar şi pătrunjel
  • sare
  • piper măcinat
  • 2 cartofi fierţi
  • 1 cană cu ulei

 

Mod de preparare:

Curăţaţi de coajă cartofii şi tăiaţi-i felii mici. Curăţaţi carnea, spălaţi în apă călduţă, uscaţi în şervet curat şi tăiaţi-o cuburi.

Curăţaţi ceapa, tăiaţi-o felii şi treceţi-le pe toate prin maşina de tocat carne.

Strângeţi tocătura în castron adânc amestecaţi cu verdeaţa tocată, cu franzela fărâmiţată şi cu oul întreg.

Săraţi şi piperaţi. Frământaţi amestecul 2-3 min.

Infainaţi sau presăraţi pesmet pe planşeul de lucru, faceţi din tocătură pâijoale ovale, treceţi-le prin făină sau pesmet şi prăjiţi-le în mult ulei. Lucraţi la foc potrivit.

Când puneţi pâijoalele în tigaie focul să fie tare pentru ca produsul din came să prindă crustă şi să nu se îmbibe cu ulei.

Serviţi pâijoalele calde lângă legume fierte, salată de sezon şi vin rose.

 

 

Pofta buna!

 

 

 


poate iti place si:

retete

Parjoale moldovenesti – gustoase si aromate

Parjoale moldovenesti – gustoase si aromate din: carne tocata de vita, carne tocata deporc, ceapa, usturoi, cartofi, paine alba, lapte, oua, sare, piper, marar, patrunjel, pesmet, malai, faina. Ingrediente: 500 g carne tocată de vită 500 g carne tocată de porc 2 cepe de mărime medie 4-5 căței de usturoi 2 cartofi 3-4 felii de […]

retete

Parjoale din ficat de porc

Parjoale din ficat de porc din: ficat de porc, ou, cartof, faina, verdeata, sare, piper. Ingredinte: 1/2 kg. ficat de porc 1 ou un cartof crud faina verdeata piper sare     Mod de preparare Se dau ficatul si cartoful crud prin masina de tocat, obtinindu-se o pasta omogena. Se adauga celelalte ingrediente. Din compozitia […]

 

Parjoale in sos de rosii

Parjoale in sos de rosii din:  carne de pasare, suc de rosii, ceapa, paine, usturoi, faina, sare, piper. Ingrediente: 500 g carne tocată de pasăre 400 ml suc de roşii 1 ceapă mică 100 g miez de pâine albă 2 căţei de usturoi 1 lingură făină 1 ou sare piper pătrunjel ulei   Mod de […]

 

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.