Prajitura cu caise, lamie si nuci

Printeaza

Prajitura cu caise, lamie si nuci din: ouă, zahar tos, unt, faina, bicarbonat, esenţă de vanilie, coaja de lamaie, caise, miez de nuca.

Parajitura_cu_caise_lamie_si_nuci

Ingrediente:

  • 4 ouă
  • 300g zahăr tos
  • 200g unt
  • 250g făină
  • 1 lingurită bicarbonat
  • 1 linguriţă esenţă de vanilie
  • coaja rasă de la 1 lămâie
  • 1 kg caise fără sâmburi, tăiate în jumătăţi
  • 300g miez de nucă

Mod de preparare:

Frecaţi untul cu 250g zahăr până când acesta se topeşte. Adăugaţi treptat câte un gălbenuş, coaja de lămâie, făina şi bicarbonatul.

Bateţi albuşurile spumă şi turnaţi-le peste compoziţia cu gălbenuşuri. Amestecaţi-le prin răsturnare, nu prin frecare. Turnaţi compoziţia într-o tavă unsă şi tapetată.

Aşezaţi deasupra jumătăţi de caise cu tăietura în sus. Puneţi în fiecare câte 1 sau 2 sâmburi de nucă şi câte puţin zahăr tos. Coaceţi prăjitura la foc potrivit.

Prajitura cu caise, lamie si nuci

Parajitura_cu_caise_lamie_si_nuci

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.