Prajitura cu caise, lamie si nuci
PrinteazaPrajitura cu caise, lamie si nuci din: ouă, zahar tos, unt, faina, bicarbonat, esenţă de vanilie, coaja de lamaie, caise, miez de nuca.
Ingrediente:
- 4 ouă
- 300g zahăr tos
- 200g unt
- 250g făină
- 1 lingurită bicarbonat
- 1 linguriţă esenţă de vanilie
- coaja rasă de la 1 lămâie
- 1 kg caise fără sâmburi, tăiate în jumătăţi
- 300g miez de nucă
Mod de preparare:
Frecaţi untul cu 250g zahăr până când acesta se topeşte. Adăugaţi treptat câte un gălbenuş, coaja de lămâie, făina şi bicarbonatul.
Bateţi albuşurile spumă şi turnaţi-le peste compoziţia cu gălbenuşuri. Amestecaţi-le prin răsturnare, nu prin frecare. Turnaţi compoziţia într-o tavă unsă şi tapetată.
Aşezaţi deasupra jumătăţi de caise cu tăietura în sus. Puneţi în fiecare câte 1 sau 2 sâmburi de nucă şi câte puţin zahăr tos. Coaceţi prăjitura la foc potrivit.
Prajitura cu caise, lamie si nuci
Pofta buna!