Prajitura vanilata cu firimituri

Printeaza

Prajitura vanilata cu firimituri din: faina, zahar, unt, cirese, oua, praf de copt, vanilie.

Ingrediente:Prajitura vanilata cu firimituri

  • 150 g făină
  • 100 g zahăr
  • 6 linguri cu unt rece
  • sare

Pentru blat:

  • 450 g cireşe
  • 120 g făină
  • 115 g unt
  • 200 g zahăr
  • 2 ouă
  • 1/2 linguriţă cu praf de copt
  • vanilie
  • sare

 

Mod de preparare:

Pentru „firimituri”, amestecă într-un blender făina, zahărul şi sarea. Adaugă untul şi mixează până obţii „firimiturile”. Răstoarnă-le într-un castron şi dă la rece. Freacă untul cu zahărul, adaugă ouăle pe rând, vanilie, iar la final, făina amestecată cu praful de copt.

Toarnă compoziţia intr-o tavă tapetată cu hârtie de copt, pune cireşele tăvălite prin făină, iar deasupra, firimiturile bine răsfirate pe toată suprafaţa compoziţiei. Dă la cuptorul încins pentru 45 de minute ori până ce prăjitura capătă o culoare aurie.

Lasă să se răcească în tavă şi apoi taie în pătrate.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.