Pandispan cu gutui si nuci

Printeaza

Pandispan cu gutui si nuci din: gutui, oua, faina, zahar, nuci, coniac, unt.

Ingrediente:Pandispan cu gutui si nuci

  • 1 kg gutui
  • 8 ouă
  • 400 g făină
  • 400 g zahăr
  • sare
  • vanilină
  • 10 nuci
  • 100 g zahăr pudră
  • 1 lingură de coniac sau rom
  • 1 ceaşcă de apă
  • unt


Mod de preparare:

Curăţăm gutuile, tăiem felii subţiri şi le punem într-o cratiţă emailată să se înmoaie pe foc mic. Punem peste gutui zahărul pudră, tragem cratiţa de pe foc, punem deasupra 1 lingură de coniac sau ele rom şi lăsăm fructele să se răcească.

Separăm gălbenuşu­rile de albuşuri şi le batem spumă timp de 5 minute cu 1 ceaşcă de apă. Adăugăm zahărul şi continuăm operaţia până când amestecul devine o cremă consistentă.

Adăugăm faina în ploaie, vanilie şi nucile tăiate mărunt.

Omogenizăm aluatul cu o furculiţă mai mare, bătând energic, încorporăm albuşurile bătute spumă tare. Ungem o tavă mare cu 2 linguri de unt, punem fructele reci, apoi turnăm aluatul.

Coacem prăjitura la foc potrivit 30 min, până când a prins o nuanţă uşor aurie.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.