Ostropel de pui cu verdeata
PrinteazaOstropel de pui cu verdeata din: pui, ulei, faina, usturoi, otet, bulion de rosii, patrunjel, apa calda, sare.
- 1 pui mare
- 3 linguri ulei
- 1 lingura faina
- 5-6 catei de usturoi
- 1 lingura otet
- 2 linguri bulion de rosii
- 2 linguri patrunjel tocat
- 1 cana apa calda
- sare
Mod de preparare:
Speli puiul şi îl tai bucăţi. încingi uleiul într-o tigaie şi rumeneşti carnea pe toate părţile. Când furculiţa pătrunde uşor în carne, scoţi bucăţile într-un castron. Laşi să se scurgă de grăsime în altă cratiţă. Toci usturoiul şi îl căleşti 1 minut, în uleiul scurs, apoi presari făina şi amesteci.
Stingi cu o cană de apă caldă, în care ai diluat bulionul de roşii. Laşi să fiarbă 2-3 minute. Pui carnea în sos, condimentezi cu sare, după gust. Adaugi pătrunjelul tocat şi oţetul. Laşi să fiarbă acoperit, pentru ca sosul să nu scadă de tot, până x:ând carnea este bine fiartă.
Ostropel de pui cu verdeata
Pofta buna!