Mustarul

Printeaza

Romanii au fost probabil primul popor care au înţeles importanţa mustarului în bucătărie şi apoi l-au răspândit în tot imperiul.

Numele său provine din două cuvinte latineşti, mustum şi ardere, „suc proaspăt de struguri” şi „a arde”. Se referă la metoda originală folosită pentru a procesa muştarul – era amestecat cu suc de struguri la o temperatură înaltă.

Muştarul este o plantă fusiformă, care creşte până la 90 cm înălţime şi are frunze de un galben aprins. Seminţele sunt de obicei maronii sau roşcate.

Seminţele se macină şi sunt folosite ca un condiment aprig, ce merge de la mezeluri, carne gătită şi brânzeturi până la sosuri şi maioneză.

Seminţele întregi sunt utilizate la felurile de mâncare ce conţin curry şi la murături şi se potrivesc perfect cu peştele la cuptor.

 

Mustarul

Mustarul

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.