Muşchi sote de vită Stroganoff

Printeaza

Muşchi sote de vită Stroganoff: muschi de vita, faina, sos Worcestershire, coniac, supa de vita, ceapa, usturoi, unt, ulei de masline, sare, piper, dovlecel, ardei gras, morcov, conopida, sos de visine.

Ingrediente:

  • 500 g muşchi de vită
  • 1 lingură făină
  • 1 lingură sos Worcestershire
  • 60 ml coniac
  • 300 ml supă strecurată de vită
  • 1 ceapă mare
  • 2 căţei de usturoi
  • 70 g unt
  • 1 lingură ulei de măsline
  • sare
  • piper

Ingrediente garnitură:

  • 1 dovlecel mic
  • 1 ardei gras
  • 2 morcovi potriviţi
  • 3-4 bucheţele de conopidă
  • 2 linguri sos de vişine

 

 

Mod de preparare:

Cureţi carnea de pieliţe, fibre şi o tai fâşii.

Condi­mentezi carnea cu sare şi piper, o stropeşti cu sosul Worcestershire şi o laşi puţin să se aromatizeze.

Pudrezi fâşiile de carne cu făină şi le sotezi, pe rând, la foc iute, în 2/3 unt şi o lingură de ulei bine încins, până se rume­nesc uşor.

Stropeşti bucă­ţile de carne cu coniac şi le flambezi, apoi scoţi deoparte carnea din tigaie.

In locul ei, adaugi în ti­gaie restul de unt, în care căleşti ceapa tocată mărunt, şi usturoiul zdrobit.

După 3-4 minute adaugi carnea şi stingi totul cu supă strecu­rată de vită. Laşi să fiarbă, circa10-15 minute, la foc potrivit, până când carnea este bine pătrunsă şi sosul scăzut.

Separat, opăreşti uşor bucheţelele de conopidă şi morcovii, în apă puţin sărată, le scurgi de apă şi le aşezi pe grătarul bine încins, alături de fâşii de ardei gras, pentru a se rumeni.

Ser­veşti soteul de vită, garnisit cu legumele rumenite şi le asezonezi cu sos de vişine acrişor.

Muşchi sote de vită Stroganoff

Muschi_sote_de_vita_Stroganoff

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.