Coniacul

Printeaza

De multă vreme sinonimă cu brandy-ul fin, regiunea Cognac din vestul Franţei este producătoarea unora dintre cele mai fine produse de acest gen din lume.

La baza coniacului se află vinuri albe uşoare de Charente, care sunt distilate de două ori şi învechite în butoaie, uneori vreme de mulţi ani.

Coniacul a fost inventat din întâmplare, prin tratarea termică a unor vinuri albe uşoare, pentru a putea fi transportate pe mare. S-a descoperit că astfel ele aveau un gust mult mai bun.

In timpul distilării, coniacul dobândeşte caracterul său complex, care este îmbunătăţit prin învechirea în butoi, căreia i se datorează, în mare parte, şi culoarea.

Diferitele categorii de coniac sunt stabilite după o ierarhie calitativă strictă. Prima categorie VS (trei stele) este un produs bun, chiar dacă nu foarte fin.

Categoria VSOP (de cinci stele) este mult superioară în privinţa fineţii şi bogăţiei gustului. XO desemnează un coniac învechit cel puţin şapte ani, până dobândeşte o blândeţe catifelată.

Coniacul se bea cel mai bine simplu, fără gheaţă, la sfârşitul mesei şi se serveşte de preferinţă în pahare înguste, în locul paharelor tradiţionale.

Printre producătorii de renume se numără Remy Martin, Hine, Hennessy, Martell şi Courvoisier.

 

Coniacul

Coniacul

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.