Muschi cu sos de vin

Printeaza

Muschi cu sos de vin din: muschi, ceapa, unt, vin, piper, sare.

Ingrediente:Muschi cu sos de vin

  • 600 g muschi
  • 1 ceapă
  • unt 50 g
  • vin 250 ml
  • piper boabe 5-6 bucăţi
  • foi de dafin 2-3 bucăţi
  • sare după gust.

 

Mod de preparare:

Muşchiul bine curăţat de pieliţe se sărează şi se prăjeşte într-o tigaie cu unt (tăiat în felii după dorinţă), împreună cu ceapa tăiată mărunt.

După ce s-a rumenit, se scoate şi se prepară sosul (chiar în tigaia unde a fost fript) din vin, puţină apă, piper şi foi de dafin. Eventual se pot adăuga puţină făină şi mărar tăiat la cuţit.

Sosul poate fi turnat peste muşchi sau servit alături, într-o salatieră, astfel încât fiecare persoană să ia cât doreşte.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.