Reteta zilei: Cotlete de porc cu sos de vin
PrinteazaCotlete de porc cu sos de vin din: cotlete de porc, ulei, unt, vin rosu, otet balsamic, dafin, praf de usturoi, sare, piper.
- 4 cotlete de porc
- 1 lingura ulei
- 2 linguri unt
- 1 cană de vin roșu
- 1 lingură de oțet balsamic
- 1 frunza de dafin
- praf de usturoi
- sare
- piper
Mod de preparare:
Condimentați cotletele de porc cu sare, piper și usturoi pe ambele părți.
Într-o tigaie, încălziți uleiul și untul la foc mediu-mare. Adăugați cotletele de porc și rumeniti uniform pe fiecare parte, aproximativ 4-5 minute pe fiecare parte.
Se toarnă vin roșu, apoi se adaugă frunza de dafin și oțetul balsamic. Se fierbe la foc mic, neacoperit, timp de 20 de minute.
Scoateti cotletele și gatiti sosul timp de încă 2-3 minute.
Serviti cu sos si garnitura, dupa gust.
Cotlete de porc cu sos de vin
Pofta buna!





