Musaca de varză si cartofi

Printeaza

Musaca de varză si cartofi din: cartofi, varza, ceapa, unt, lapte, oua, ulei, sare si piper.

 

Ingrediente:Musaca_de_varza_si_cartofi

  • 1 kg cartofi
  • 2 kg varza
  • 3 cepe
  • 50 g unt
  • 150 ml lapte
  • 2 oua
  • ulei
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Speli cartofii şi îi fierbi în coajă.

După ce s-au fiert, îi laşi să se răcească. îi cureţi apoi de coajă şi îi zdrobeşti cu furculiţa.

Adaugi unt şi un praf de sare.

Piureul astfel obţinut îl subţiezi cu puţin lapte, dar cu mare grijă pentru că nu trebuie să fie nici prea moa­le, dar nici prea tare.

Separat, tai varza fideluţă şi o căleşti îm­preună cu ceapa tocată mărunt, într-un vas termorezistent întinzi jumătate din cantitatea de piu­re. P

este piure pui varza călită şi apoi o acoperi cu restul de piure de cartofi.

Baţi deasupra 2 ouă şi dai varza la cuptor, la foc mic, aproximativ 35 de minute.

Musaca de varză si cartofi

Musaca_de_varza_si_cartofi

Pofta buna!

 

 

 


poate te intereseaza si:

Musaca de cartofi cu branza de vaci sau de oaie

Musaca de varza acra cu carne de porc

Musaca de varza acra cu carne de porc din: carne tocata de porc, orez, ceapa, marar, varza acra, smantana, pasta de tomate, sare, piper. Ingrediente: 500 g carne tocată de porc 150 g orez o ceapă mărar tocat 1, 5 kg varză acră călită 300 g smântână o linguriţă pastă de tomate sare piper   […]

 

Musaca de varza cruda

Musaca de varza cruda

Musaca de varza cruda din: carne, varza cruda, ceapa, ulei sau untura, pesmet, smantana, sare. Ingrediente: 1 kg carne (1/2 vită, 1/2 porc – mai grasă) 1-2 verze crude 2 cepe 4 linguri ulei sau untură pesmet 3-4 linguri smântână piper măcinat sare   Mod de preparare: Carnea se curătă, se spală, apoi se toacă. Dacă […]

Musaca de carnati cu varza

Musaca de carnati cu varza

Musaca de carnati cu varza din: varza de Bruxelles, orez, carnati taranesti, oua, cascaval, patrunjel, chefir, vegeta, ulei. Ingrediente: 500 g varză de Bruxelles 200 orez 300 g cârnaţi ţărăneşti 3 ouă 300 g caşcaval pătrunje verde chefir vegeta ulei   Mod de preparare: Se curăţă şi se spală varza de Bruxelles, apoi se căleşte […]

 

 

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.