Morun fript cu ciuperci

Printeaza

Morun fript cu ciuperci din: morun, ciuperci, rosii, ceapa, vermut, unt, sare, piper.

Ingrediente:Morun fript cu ciuperci

  • 1 kg morun proaspăt (1 bucată întreagă)
  • 300 g ciuperci mici albe
  • 4 roşii mari
  • 2 cepe
  • 1 lingură cu vermut alb sec
  • 2 linguri cu unt
  • sare
  • piper măcinat

 

Mod de preparare:

Curăţaţi şi spălaţi bucata de peşte, săraţi şi piperaţi după gust.

Ungeţi cu unt o formă de sticlă incasabilă şi aşezaţi în ea 2 cepe curăţate şi tocate peştişori. Puneţi peştele deasupra cepei şi înconjuraţi-1 cu roşii tăiate în patru şi cu ciuperci întregi (curăţate, fără codiţe şi spălate bine). Săraţi şi piperaţi.

Adăugaţi untul rămas şi stropiţi cu vermut peştele.

Frigeţi peştele la foc iute 30 min. Stropiţi cu sosul în care se face. încercaţi peştele «cu o furculiţă, stingeţi focul dacă s-a făcut (carnea peştelui trebuie să fie fermă).

Serviţi peştele porţionat, înconjurat de roşii şi ciuperci, stropit cu sos, lângă pâine piroaspătă şi vin alb sec.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.