Morun fript cu ciuperci
PrinteazaMorun fript cu ciuperci din: morun, ciuperci, rosii, ceapa, vermut, unt, sare, piper.
- 1 kg morun proaspăt (1 bucată întreagă)
- 300 g ciuperci mici albe
- 4 roşii mari
- 2 cepe
- 1 lingură cu vermut alb sec
- 2 linguri cu unt
- sare
- piper măcinat
Mod de preparare:
Curăţaţi şi spălaţi bucata de peşte, săraţi şi piperaţi după gust.
Ungeţi cu unt o formă de sticlă incasabilă şi aşezaţi în ea 2 cepe curăţate şi tocate peştişori. Puneţi peştele deasupra cepei şi înconjuraţi-1 cu roşii tăiate în patru şi cu ciuperci întregi (curăţate, fără codiţe şi spălate bine). Săraţi şi piperaţi.
Adăugaţi untul rămas şi stropiţi cu vermut peştele.
Frigeţi peştele la foc iute 30 min. Stropiţi cu sosul în care se face. încercaţi peştele «cu o furculiţă, stingeţi focul dacă s-a făcut (carnea peştelui trebuie să fie fermă).
Serviţi peştele porţionat, înconjurat de roşii şi ciuperci, stropit cu sos, lângă pâine piroaspătă şi vin alb sec.
Pofta buna!