Mere caramelizate

Printeaza

Se prepară caramelul: se amestecă într-o crăticioară, pe plită, la foc moale, 100 g unt, 200 ml frişca lichidă, 50 g zahăr, 50 g miere. Se lasă să se întărească puţin, până ce devine maronie această compoziţie. Se pregătesc între timp merele: se curăţă de cotoa­re cu un instrument special şi se înfig pe ţepuşe de lemn.

Se tăvălesc prin caramel, mânuindu-le cu ţepuşa. Apoi se lasă să se usuce. Se toar­nă în deschizătură ciocolată albă şi neagră topite şi se presară fistic tocat. Se înfig lumânărele.

Mere caramelizate

Mere caramelizate

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.