Mancare de spanac cu pastramă de oaie

Printeaza

O reteta de mancare de spanac cu pastramă de oaie din: pastrama de oaie, spanac, rosii tocate, orez, ceapa si ulei de masline.

Ingrediente:Mancare de spanac cu pastramă de oaie

  • 300 gr pastramă de oaie
  • 1 kg spanac
  • 1 cutie rosii tocate
  • 1 cana suc de rosii
  • 4 linguri orez
  • 4 cepe
  • 4 linguri ulei de masline

Mod de preparare:

Se pune o cratită cu apă si sare să dea în clocot. Spanacul se curătă, se spală, se pune în apă clocotită aproximativ 5 minute si apoi se scurge. Se toacă ceapa si se pune într-o cratită la călit împreună cu orezul în uleiul de măsline. Se lasă la foc mic până când ceapa devine transparentă si orezul usor auriu.

Se adaugă spanacul (stevia) scurs si tocat putin, rosiile tocate, sucul de rosii si se lasă până fierbe orezul. Între timp, se taie pastrama de oaie (spălată nitel să scape de sare) în cubulese mici, se aruncă într-o tigaie (fără ulei dacă e teflon), se pune capacul si se lasă până când e gata.

Când orezul a fiert, se adaugă pastrama prajită, se amestecă si se mai lasă 3 minute.

 

Poftă bună!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.