Mancare de urzici si spanac

Printeaza

Mancare de urzici si spanac din: urzici, ceapa, spanac, usturoi, ulei, faina, lapte, sare, piper.

Ingrediente:Mancare de urzici si spanac

  • 300 g urzici
  • 200 g spanac
  • 1 ceapă
    3 căţei de usturoi
  • 3 linguri ulei
  • sare si piper
  • 1 lingură făină
  • 250 ml lapte
  • un vârf cuţit bicarbonat

 

Mod de preparare:

Urzicile şi spanacul se spală, se dau într-un clocot în apă cu sare şi cu un vârf de cuţit bicarbonat. Se strecoară, după care se taie mărunt.

Ceapa şi usturoiul se taie, se călesc în 3 linguri ulei şi 1 lingură apă. Se adaugă piureul de urzici şi spanac, se presară 1 lingură făină, se amestecă şi se diluează cu lapte.

Se potriveşte de sare şi piper şi se lasă să fiarbă câteva minute.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.