Macaroane cu brânză la cuptor

Printeaza

Macaroane cu brânză la cuptor din: macaroane, branza cheddar, branza mozzarella, lapte, unt, faina, sare, piper, pudra de usturoi, pudra de ceapa, oregano.

Ingrediente:

  • 250g de macaroane
  • 200g brânză cheddar rasă
  • 200g brânză mozzarella rasă
  • 1 cană de lapte
  • 2 linguri de unt
  • 2 linguri de făină
  • 1/2 linguriță de sare
  • 1/2 linguriță de piper
  • 1/2 linguriță de pudră de usturoi
  • 1/2 linguriță de pudră de ceapă
  • Oregano uscat pentru decor

 

Mod de Preparare:

Fierbeți macaroanele conform instrucțiunilor de pe ambalaj. Scurgeți-le și așezați-le într-o tavă de copt unsă.

Într-o cratiță, topiți untul la foc mediu. Adăugați făina și amestecați până obțineți o pastă omogenă.

Pune laptele treptat, amestecând constant, până când obțineți o sos cremos.

Adăugați brânza cheddar rasă, jumătate din brânza mozzarella, sarea, piperul, pudra de usturoi și ceapă. Amestecați până când brânza se topește complet și sosul devine omogen.

Turnați sosul peste macaroanele fierte. Presărați restul de brânză mozzarella deasupra și oregano uscat.

Coaceți în cuptorul preîncălzit la 180°C timp de 20-25 de minute sau până când se rumenește frumos.

Macaroane cu brânză la cuptor

Informații Nutriționale (pe porție):

  • Calorii: Aproximativ 400 kcal
  • Carbohidrați: 35g
  • Proteine: 15g
  • Grăsimi: 20g

 

Macaroanele cu brânză sunt un fel clasic de mâncare comfort food, popular în multe culturi din întreaga lume.

Originea acestui preparat nu este cu totul clară, dar a devenit foarte popular în Statele Unite în secolul al XX-lea.

Este iubit pentru gustul său cremos și reconfortant, fiind o alegere excelentă pentru zilele reci de toamnă sau serile de film în familie.

 

 

Pofta buna!

 

 

 

 


poate iti place si:

retete

Macaroane cu brânză și spanac

Macaroane cu brânză și spanac din: macaroane din faina de grau, sare, spanac, unt, usturoi, faina, lapte degresat, branza cheddar, parmezan, piper, nucsoara. Timp de preparare: aproximativ 30 de minute Porții: 4 Ingrediente: 340 g macaroane din făină de grâu 2 lingurițe de sare 1 legătură de spanac proaspăt (aproximativ 200g), curățat și tocat grosier […]

 

 

Pofta buna!

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.