Lucifer, marca belgiana de bere

Printeaza
  • Lucifer_marca_belgiana_de_bereProducator: Riva Brouwerij
  • Localitate: Dentergem
  • Tip: strong ale
  • Concentratie de alcool: 8,4%
  • Fermentatie: la temperaturi înalte
  • Pahar recomandat: pahar-balon

Denumirea „Lucifer” a fost aleasa pentru a le transmite potentialilor cumparatori un semnal precis, un avertisment, înca de pe eticheta, în legatura cu concentratia ridicata de alcool a acestei beri. Berea Lucifer este produsa de un grup în dezvoltare, Riva Brouwerij, din care face parte o alta companie istorica de pe piata belgiana de bere, Liefmans. Fabrica îsi are sediul in localitatea Dentergem, la granita dintre Flandra de Est si Flandra de Vest.

DEGUSTARE

Data fiind complexitatea aromelor sale, berea Lucifer este adeseori considerata o bere de meditatie. Este o bere strong ale blonda, în care se reunesc un gust condimentat, cu note de lamâie, si o aroma de fruct. Spuma acestei beri se prezinta compacta si persistenta. Se consuma la o temperatura de 8° C. Merge împreuna cu deserturile pe baza de fructe.

ALTE VARIETATI

Intreprinderea produce o serie de beri foarte apreciate, printre care se numara Dentergems Wit (bere alba, produsa în urma fermentatiei la temperaturi înalte) si Jan van Gent, o bere speciala, cu o concentratie alcoolica de 5,5%. De culoare chihlimbarie, aceasta din urma asociaza o aroma de grâu unui gust de fruct. Retrogustul restituie niste note aromatice delicate, de fruct. Spuma berii se prezinta densa si persistenta.

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.