Lomo saltado – carne sotata

Printeaza

O reteta delicioasa de lomo saltado (carne sotata) din: carne de vita, ceapa, ardei rosu, supa de pui, sos de soia, otet, pasta de usturoi, sare, piper si ulei de susan.

Lomo saltado - carne sotata

Ingrediente:

  • 200 g carne de vită, tăiată feliuţe
  • o ceapă tăiată julien
  • un ardei roşu, tăiat fin
  • o roşie tăiată bucăţele
  • un sfert de cană de supă de pui
  • o linguriţă sos de soia
  • două lin­guriţe oţet
  • o linguriţă pastă de usturoi
  • sare şi piper după gust
  • sos de susan pentru flambat

 

Mod de preparare:

Intr-o tigaie se încinge ulei şi se pun feliuţele de came, se adaugă sarea, piperul şi usturoiul.

Carne_sotata_02

După ce carnea s-a prăjit se adaugă ceapa şi ardeiul roşu, se gătesc timp de un minut, se adaugă apoi sosul de soia, supa de pui şi oţetul.

Carne_sotata_03

La final se adaugă ceapa verde şi roşia, se amestecă, se mai ţine pe foc câteva minute, se flambează cu sos de susan şi se dă de o parte. Se serveşte alături de cartofi prăjiţi.

Carne_sotata_04

Lomo saltado – carne sotata

Carne_sotata

Poftă bună!

Incoming search terms:

  • lomo saltado reteta

1 comentariu

  1. Ceapă Teodor

    Această rețetă este pt o singură porție?

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.