Limoncello

Printeaza

Limoncello din: lamaie, zahar, apa, alcool.

Ingrediente:Limoncello

  • 6 lămâi
  • 350g zahăr
  • 1/2 l apă
  • 1/2 l alcool de 90°

Mod de preparare:

Descojeşti lămâile fin, fără partea albă, care este amară. Laşi coaja la macerat în alcool, o săptămână într-un recipient bine închis, într-un loc răcoros şi ferit de lumină (în cămară, spre exemplu sau într-un dulap pe balcon).

Faci un sirop cu apă şi zahăr. Laşi la fiert 20 de minute şi aştepţi ca zahărul să se dizolve complet.

Strecori alcoolul în care s-a macerat coaja, îl amesteci cu siropul rece.

Păstrezi lichidul în frigider sau în congelator (nu îngheaţă datorită alcoolului).

Serveşti foarte rece.

 

Limoncello

 

 

 

poate iti place si:

Briose limoncello

Briose limoncello

Briose limoncello din: forme din hartie, foietaj, ciocolata alba, migdale, ou, zahar vanilat, coaja de lamaie, lichior de lamaie, frisca, zahar pudra. Ingrediente: 12 forme din hârtie de copt 450 g foietaj (congelat) 150 g ciocolată albă 175 g migdale măcinate 1 ou 1 pacheţel zahăr vanilat coajă rasă de lămâie netratată 9 linguri de […]

 

Cocktail Aperol cu busuioc şi căpşuni

Cocktail de Aperol si limoncello

Cocktail de Aperol si limoncello din: vodka, limoncello, triplu sec, Aperol sau Campari, suc de portocale, portocale, lamaie, bete pentru cocktail. Ingrediente: 100ml de vodka 100ml de limoncello 1 lingură de triplu sec 200ml de Aperol sau Campari 300ml suc de portocale Pentru servit: felii de portocală şi lămâie pe beţe pentru cocktail   Mod […]

 

Pofta buna!

 

1 comentariu

  1. Am gustat, si e foarte, foarte dulce …

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.