Briose limoncello

Printeaza

Briose limoncello din: forme din hartie, foietaj, ciocolata alba, migdale, ou, zahar vanilat, coaja de lamaie, lichior de lamaie, frisca, zahar pudra.

 

Ingrediente:Briose limoncello

  • 12 forme din hârtie de copt
  • 450 g foietaj (congelat)
  • 150 g ciocolată albă
  • 175 g migdale măcinate
  • 1 ou
  • 1 pacheţel zahăr vanilat
  • coajă rasă de lămâie netratată
  • 9 linguri de lichior de lămâie (de ex. limoncello)
  • 100 g frişcă
  • zahăr pudră şi lămâia rămasă pentru decorat

 

Mod de preparare:

Preîncălziţi cuptorul la 190 de grade. Aşezaţi formele din hârtie in tava pentru brioşe.

Dezgheţaţi parţial foietajul, întindeţi-l şi decupaţi 12 cercuri. Aşezaţi cercurile de aluat în forme, astfel ca aluatul să treacă uşor peste margine. Inţepaţi aluatul.

Topiţi ciocolata şi amestecaţi-o cu migdale, ou, zahăr vanilat, coajă de lămâie şi 5 linguri de lichior.

Distribuiţi compoziţia peste aluat şi lăsaţi să se coacă cca 20 de minute pe raftul din mijloc al cuptorului.

După ce le-aţi scos din cuptor lăsaţi brioşele cca 5 minute în forme, înţepaţi-le de mai multe ori cu un beţişor de lemn şi stropiţi-le cu lichiorul de lămâie rămas. Lăsaţi-le să se răcească.

Bateţi frişca până se întăreşte. Scoateţi brioşele, decoraţi-le cu frişcă, coajă rasă de lămâie, zahăr pudră şi apoi serviţi-le.

 

Pofta buna!

 

 

 


poate iti place si:

Briose cu bacon si ou

Briose cu bacon si ou

Briose cu bacon si ou din: ardei copt, bacon, oua, sare, piper, mozzarella, patrunjel, arpagic. Ingrediente:  1/2 cană ardei copt 4 felii de bacon 4 oua 1/2 linguriță sare 1/4 lingurita piper negru proaspat macinat 1/3 cană de brânză mozzarella patrunjel sau arpagic pentru garnitura   Mod de preparare: Se incalzeste cuptorul la 170C. Ungeti o […]

Briose cu branza Roquefort si nuci

Briose cu branza Roquefort si nuci

Briose cu branza Roquefort si nuci din: faina, unt, oua, branza roquefort, nuci si sare. Ingrediente: 200 g faina 100 g unt 2 oua 150 g branza Roquefort 50 g nuci sare   Mod de preparare: Untul se freaca pana se obtine o crema dupa care se adauga ouale si se incorporeaza faina incetul cu incetul. […]

 

 

Pofta buna!

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.