Lebarvurst (leberwurst)

Printeaza

Lebarvurst (leberwurst) din: ficat, slanina, sare, piper, ienibahar, cuisoare.

Ingrediente:Lebarvurst (leberwurst)

  • 1 kg ficat
  • 1 kg slănină proaspătă
  • 50 g sare
  • 5 g piper
  • 2 g ienibahar
  • 1 g cuişoare şi altele, după gust

 

Mod de preparare:

Se taie în bucăţele carnea şi fi catul şi se dau priin maşina de tocat cu sită măruntă, de 2 ori, pentru a ieşi fcoarte fin. Acestui amestec i se adaugă mirodeniile, se frământtă bine şi se umplu cu el maţe netede.

Se pun la fiert în apă caldă cu puţină sare şi o frunză de dafin, lent, la foc domol;, timp de 40-60 de minute, după care se scot în alt vas cu apăi rece. (în timpul fieberii se înţeapă cu un ac, pentru a veriffica dacă fierberea este gata).

După ce s-a răcit, se şterge şi se ţine la frigider, fără însă a îngheţa.

Se poate păstra la frigider circa 13 zile, iar la servire se taie rece, consumându-se ca atare.

 

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.