Kebab de pui cu ghimbir

Printeaza

Kebab de pui cu ghimbir din: radacina de ghimbir, usturoi, ulei din seminte de susan, zeama de lamaie, piept de pui, rosii cherry, ardei.

retete

Ingrediente:

  • 1 lingură de rădăcină de ghimbir, curăţată de coajă şi dată pe răzătoare
  • 1 căţel de usturoi, zdrobit
  • 1 linguriţă de ulei din seminţe de susan
  • Zeama de la o lămâie mare
  •  250 grame de piept de pui organic, dezosat, fără pieliţă
  • 8 roşii cherry
  • 1 ardei verde de mărime mijlocie, tăiat în 8 fâşii

 

Mod de preparare:

Amestecă ghimbirul, usturoiul, uleiul şi lămâia într-un castron. Mixează bine.

Adaugă puiul şi întoarce-l pentru a se înveli bine cu sosul.

Dă la frigider şi lasă la marinat timp de 30 de minute, întorcându-l o dată sau de două ori în marinată.

Preîncălzelşte cuptorul la 100 de grade. Imparte în porţiuni egale şi bagă bucăţile de pui, roşii şi ardei gras pe 4 beţigaşe pentru kebab.

Pune beţigaşele într-o tavă pentru grătar şi toarnă cu lingura marinată deasupra.

Frige la grătar, întorcând beţele de două ori, timp de 8 sau 10 minute sau până când puiul este gătit bine şi uşor maroniu la culoare.

Pune beţigaşele pe platouri şi serviţi.

 

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.