Kebab de pui cu ghimbir
PrinteazaKebab de pui cu ghimbir din: radacina de ghimbir, usturoi, ulei din seminte de susan, zeama de lamaie, piept de pui, rosii cherry, ardei.
Ingrediente:
- 1 lingură de rădăcină de ghimbir, curăţată de coajă şi dată pe răzătoare
- 1 căţel de usturoi, zdrobit
- 1 linguriţă de ulei din seminţe de susan
- Zeama de la o lămâie mare
- 250 grame de piept de pui organic, dezosat, fără pieliţă
- 8 roşii cherry
- 1 ardei verde de mărime mijlocie, tăiat în 8 fâşii
Mod de preparare:
Amestecă ghimbirul, usturoiul, uleiul şi lămâia într-un castron. Mixează bine.
Adaugă puiul şi întoarce-l pentru a se înveli bine cu sosul.
Dă la frigider şi lasă la marinat timp de 30 de minute, întorcându-l o dată sau de două ori în marinată.
Preîncălzelşte cuptorul la 100 de grade. Imparte în porţiuni egale şi bagă bucăţile de pui, roşii şi ardei gras pe 4 beţigaşe pentru kebab.
Pune beţigaşele într-o tavă pentru grătar şi toarnă cu lingura marinată deasupra.
Frige la grătar, întorcând beţele de două ori, timp de 8 sau 10 minute sau până când puiul este gătit bine şi uşor maroniu la culoare.
Pune beţigaşele pe platouri şi serviţi.
Pofta buna!