Jambon glazurat

Printeaza

Jambon glazurat din: jambon, dafin, usturoi, ghimbir, sare, piper, cimbru, rozmarin, telina.

Ingrediente:Jambon glazurat

  • 4 kg jambon legat cu aţa
  • 500 ml supă de carne
  • 4 foi de dafin
  • 6 căţei de usturoi
  • 1 bucată ghimbir
  • 2 linguriţe boabe de piper
  • 6 fire cimbru verde
  • 5 fire rozmarin verde
  • 3 fire telină verde

Glazura: 

  • 1 ceaşcă mare miere de salcâm
  • 1 ceaşcă sos de soia
  • 1 portocală stoarsă
  • 1 linguriţă ghimbir ras
  • 4 căţei de usturoi tocaţi
  • 1 ardei iute tocat

Humus:

  • 400 g boabe de năut fierte
  • 1 sfeclă roşie fiartă
  • 3 căţei de usturoi
  • sucul de la 1 lămâie
  • sare
  • piper
  • 3 linguri tahini (pastă de susan)
  • 1 legătură pătrunjel tocat

 

Mod de preparare:

Se fierbe jambonul în supă cu dafin, usturoi, ghimbir, boabe de piper, cimbru, rozmarin şi ţelină. Se completează cu apă cât să îl acoepere şi se fierbe 2 ore la foc mediu. Se scoate apoi, se taie aţa şi se pune în tavă.

Se prepară glazura din ingredientele menţionate. Se crestează soriciul de deasupra sub formă de grilaj şi se unge jambonul cu glazură. Se coace 30 minute şi se unge mereu cu glazură.

Se prepară humusul din ingredientele menţionate, pasate şi se serveşte cu jambon şi murături sau salată verde.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.