Iepure cu masline si legume

Printeaza

Iepure cu masline si legume din: carne de iepure, masline, telina, morcovi, ceapa, vin, ulei, dafin, piper, cimbru, lamaie, arpagic, usturoi, sare.

Ingrediente:Iepure cu masline si legume

  • 1 kg carne de iepure
  • 100 g morcovi
  • 1/2 telină
  • 50 g pastă de tomate
  • 100 g ceapă
  • 200 ml vin
  • 150 ml ulei
  • foaie de dafin
  • boabe de piper
  • cimbru
  • 1 lămâie
  • 300 g arpagic
  • 200 g măsline
  • usturoi
  • sare
  • oţet

 

Mod de preparare:

După ce carnea s-a scos din marinată, se usucă, se taie bucăţi şi se pune la prăjit în ulei încins. Când este făcută, se scoate, se pune în alt vas, iar în uleiul rămas se prăjesc ceapa, morcovul, ţelina (tăiate felii subţiri).

Se adaugă usturoiul tocat mărunt, pasta de tomate şi se stinge cu zeama de la marinată. Se adaugă şi mirodeniile: dafin, cimbru, boabe de piper, câteva linguri de oţet şi sare după gust.

Se mai lasă să fiarbă o oră, după care se strecoară, pasându-se peste carnea prăjită. Se adaugă măslinele opărite, felii de lămâie fără coajă, vinul şi se lasă să fiarbă până când este gata.

După ce mâncarea s-a luat de pe foc, se adaugă arpagicul (înăbuşit separat). Se serveşte rece, omându-se cu felii de lămâie.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.