Hoppin’ John

Printeaza

Hoppin' JohnSe considera că Hoppin’ John a fost una dintre mâncărurile sclavilor din timpul Războiului de Secesiune din Statele Unite. Se prepară dintr-un soi de mazăre uscată, numită „mazăre cu ochi negri”, care trebuie lăsată la înmuiat în apă, şi din orez aromat cu şuncă şi condimente picante.

In sudul Statelor Unite se serveşte de Anul Nou. Originară din Africa, mazărea cu ochi negri este numită astfel datorită unei mici pete negre, uşor vizibilă pe fiecare bob. A fost adusă în Indiile Occidentale înaintea imigraţiei înspre nord. Originară din Trinidad, această mâncare este cunoscută şi sub denumirea mai simplă „mazăre cu orez”.

Originile denumirii Hoppin’John nu sunt prea limpezi. Se spune că un chelner (un sclav) care avea un singur picior şi care servea oamenii ţopăind printre mese a făcut într-o seară, o mâncare cu orez şi mazăre cu ochi negri, care le-a plăcut muşteriilor atât de mult, încât au botezat-o după el.

Hoppin’ John

 

Hoppin' John

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.