Hamburger de vita cu dovlecei

Printeaza

Hamburger de vita cu dovlecei din: carne tocata de vita, mozzarella, paine, dovlecei, ulei, usturoi, sare si piper.

Ingrediente:Hamburger de vita cu dovlecei

  • 350 g carne tocată de vită
  • 4 felii de mozzarella
  • 4 felii de pâine toast
  • 2 dovlecei mari
  • 2 linguri ulei de măsline
  • 1 căţel de usturoi
  • sare şi piper

 

Mod de preparare:

Frământă carnea tocată într-un castron, pune sare, piper, după gust, şi uleiul de măsline; adaugă usturoiul tocat mă­runt şi amestecă.

Spală şi curăţă dovleceii de coajă, taie-i felii subţiri, pe lungime, presară-i cu puţină sare şi frige-i pe grătarul încins. Decupează din pâine discuri şi rumeneste-le putin pe grătar.

Formează hamburgerii ajutându-te de un cilindru metalic; presează carnea cu o lingură, ca să nu rămână goluri de aer. Taie mozzarella discuri mici.

Pune hamburgerii pe grătar şi, după ce i-ai întors prima oară, aşază deasu­pra fiecăruia câte o bucată de mozzarella. Pune pe farfurii câte o felie de pâi­ne, acoperă cu felii de dovlecel fript si aşază deasupra hamburgerii.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.