Gogosi glazurate, cu levantica

Printeaza

Gogosi glazurate, cu levantica din: faina, apa, drojdie, zahar, unt, oua, levantica, sare, ulei, ciocolata, cafea zahar pudra.

Ingrediente:Gogosi glazurate, cu levantica

Pentru maia:

  • 4 linguri cu făină
  • 50 ml apă
  • 1 pliculeţ cu drojdie

Pentru aluat:

  • 360 g făină
  • 120 g zahăr tos
  • 80 g unt
  • 2 ouă + 2 albuşuri
  • 2 plicuri cu zahăr vanilat
  • 1 linguriţă cu levănţică uscată
  • sare
  • ulei

Pentru glazura:

  • 200 g ciocolată de menaj
  • 100 g unt
  • 3 linguri cu cafea solubilă
  • 2 linguri cu zahăr pudră

 

Mod de preparare:

Amestecă ingredientele pentru maia şi lasă la crescut un sfert de oră.

Cerne făina, adaugă maiaua, zahărul tos şi vanilat, sarea, untul tăiat în bucăţi, ouăle întregi şi albuşurile bătute spumă, levănţică măcinată. Amestecă şi frământă un aluat pe care îl laşi să crească o oră.

Intinde aluatul într-o foaie potrivit de groasă şi decupează cercuri mari cu gaură la mijloc. Mai lasă-le la dospit 20-25 de minute. Prăjeşte-le în ulei încins.

Topeşte la bain-marie ciocolata, pune cafeaua, untul şi zahărul şi amestecă. Trece gogoşile fierbinţi prin glazură, apoi dă-le prin bomboane colorate.

Presară floricele proaspete de levănţică, dacă vrei.

 

 

Pofta buna!

1 comentariu

  1. Mi-ai facut pofta de gogosi

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.