Gogosi delicioase umplute cu branza
PrinteazaGogosi delicioase umplute cu branza din: oua, ulei, sare, drojdie, zahar, apa calduta, faina, brânză proaspătă de vaci, zahăr vanilat, zahăr tos.
- 1 ou
- 100 ml ulei (1/2 pahar)
- un praf de sare
- un cubuleţ de drojdie
- 1 linguriţă zahăr
- 1/2 litru apă călduţă
- făină cât cuprinde
Pentru umplutură:
- 1/2 kg brânză proaspătă de vaci
- 3 ouă
- 1 plic zahăr vanilat
- 2 linguri zahăr tos
Mod de preparare:
Dizolvi drojdia împreună cu zahărul în 3 linguri cu apă, adaugi o mână de făină şi laşi la crescut. După ce maiaua a crescut, o adaugi în făină, împreună cu oul şi uleiul şi frămânţi împreună cu apa caldă adăugată treptat, până obţii o cocă potrivită bună de întins.
Acoperi şi laşi la dospit aproximativ 1/2 oră. împărţi coca în mai mulţi bulgăraşi, pe carefi întinzi cu făcăleţul în formă rotundă, îi umpli cu brânză (aprox. 2 linguri), pliezi aluatul umplut şi apeşi, pentru a nu ieşi umplutura.
Coci brânzoaicele în ulei încins, la foc mic. Presari zahăr pudră şi le serveşti atât calde, cât şi reci.
Gogosi delicioase umplute cu branza
Pofta buna!