Ghiveci de legume în suc de roşii

Printeaza

Ghiveci de legume în suc de roşii din: fasole verde, ardei grasi, dovlecei, vinete, conopida, otet, bame, rosii, verdeata, suc de rosii,s are.

Ingrediente:Ghiveci de legume în suc de roşii

  • 1 kg fasole verde
  • 1 kg ardei grasi
  • 1 kg dovlecei tineri
  • 1 kg vinete
  • 1 kg conopida
  • 1 kg bame
  • 200 ml otet
  • 1 1/2 kg rosii
  • 5 legaturi verdeata (patrunjel si busuic)
  • 2 l suc de rosii
  • sare

 

Mod de preparare:

Se taie capetele bârne-lor şi se opăresc cu oţet diluat. Se curăţă ardeii de cotoare şi se taie în fâşii late. Se despart buchetelele de conopida. Se taie vinetele si dovlceii in rondele, iar rosiile in cuburi. Pastaile de fasole verde se rup in bucati. Se toata verdeata. Se oparesc pe rand toate legumele.

In borcane de 800 ml, spălate şi sterilizate, se repartizează egal legumele şi .verdeaţa, astfel încât să ocupe 2/3 din volumul borcanului.

Se toarnă sucul de roşii sărat după gust şi se sigilează borcanele. Se sterilizează borcanele în prima zi 1/2 oră, se lasă în vasul în care au fiert şi a doua zi se repetă operaţiunea 10-15 min.

 

 

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.