Ghebe în oţet

Printeaza

O reteta simpla si delicioasa de ghebe in otet din: ghebe, apa, otet, sare, piper negru boabe si foi de dafin.

Ingrediente:Ghebe în oţet

  • 0, 5 kg ghebe (ciuperci de toamnă)
  • 0,5 l apă
  • 0,5 l oţet de 9 grade
  • 30 g sare
  • piper negru boabe
  • foi de dafin

 

Mod de preparare:

Cu vârful cuţitului, cură­ţă ghebele de pământ şi frunze. Taie picioarele ciupercilor, fiindcă sunt lemnoase şi nu se folosesc. Ai grjă ca pălăria să nu fie viermănoasă! Spală ghebele în câteva ape, fierbe-le 15 minute şi scurge-le.

Pune apa şi oţetul la fiert, adaugă sarea, piperul şi dafinul. După ce amestecul dă în câteva clo­cote, adaugă ghebele în oală şi amestecă pe foc timp 3-5 minute.

Pune ghebele împreună cu baiţulîn borcane şi leagă-le cu celofan cât sunt încă fierbinţi. Depozitează borcanele în cămară, la loc răcoros.

Ghebe în oţet

Ghebe în oţet

Pofta buna!

 

Incoming search terms:

  • ghebe in otet
  • ghebe la otet
  • ghebe la otet pt iarna
  • cum se prepara ghebele
  • ghebe marinate in otet
  • ghebe in otet reteta
  • ghebe in
  • ghebe cu otet la borcan
  • ghebe cu otet
  • ghebe otet

2 comentarii

  1. Foarte bune chebele in otet

  2. Va multumesc,chiar mia fost de folos aceasta reteta

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.