Gem picant de ardei

Printeaza

Gem picant de ardei din: ardei, anason, usturoi, rosii, zahar, otet, cimbrisor, ghimbir.

Ingrediente:Gem picant de ardei

  • 8 ardei capia
  • 10 ardei iuţi roşii
  • 1 anason
  • 5 căţei de usturoi
  • 400 g roşii cherry
  • 750 g zahăr brun
  • 250 ml oţet de vin roşu
  • cimbrişor verde
  • rădăcină de ghimbir

 

Mod de preparare:

Curăţă ardeii. Pune-i într-un robot împreună cu usturoiul şi rădăcina de ghimbir şi toacă totul mărunt.

Pune oţetul şi zahărul într-o cratiţă emailată, amestecă şi adaugă pulpa de roşii cherry (cel mai uşor e să le dai pe răzătoarea mare) şi amestecul de ardei.

Adu compoziţia la punctul de fierbere, adaugă steluţa de anason, o crenguţă de cimbrişor şi ţine pe foc mic 40-50 de minute, amestecând mereu.

Când devine lipicios, lasă gemul pe foc zece minute, amestecând mereu, ca să nu se lipească.

Pune-l în borcanele sterilizate şi lasă-le să se răcorească.

 

 

Pofta buna!

 


poate iti place si:

Reteta zilei: Gem picant de rosii

Gem picant de rosii din: rosii, zahar, suc de lamaie, ghimbir, chimen, scortisoara, cuisoare, sare, ardei iute. Ingrediente: 2kg rosii, tocate 1 cană de zahăr 2 linguri de suc ​​de lămâie proaspăt stors 1 lingura de ghimbir proaspăt ras sau tocat 1 linguriță de chimen 1/4 lingurita scortisoara macinata 1/8 linguriță cuișoare 1 linguriță de […]

 

retete

Condimente aromate pentru gemuri

Piperul verde se obţine din fructele necoapte, culese timpuriu. Diferenţa dintre acesta şi piperul negru este că piperul verde se conservă în saramură, se usucă rapid la temperaturi mari sau se congelează, astfel că îşi păstrează culoarea originală. Aproape orice condiment cunoscut dini bucătărie se poate folosi la chutney. Piperul negru se obţine, şi el, […]

 

 

Pofta buna!

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.