Reteta zilei: Gem picant de rosii

Printeaza

Gem picant de rosii din: rosii, zahar, suc de lamaie, ghimbir, chimen, scortisoara, cuisoare, sare, ardei iute.

Gem_picant_de_rosii_06

Gem picant de rosii

Ingrediente:

  • 2kg rosii, tocate
  • 1 cană de zahăr
  • 2 linguri de suc ​​de lămâie proaspăt stors
  • 1 lingura de ghimbir proaspăt ras sau tocat
  • 1 linguriță de chimen
  • 1/4 lingurita scortisoara macinata
  • 1/8 linguriță cuișoare
  • 1 linguriță de sare
  • 1 ardei iute, fara seminte, tocat

Mod de preparare:

Intr-o tigaie, combinati roșii și ardei iute, adaugati toate celelalte ingrediente.

Gem_picant_de_rosii

Se aduc la fierbere la foc mediu, amestecand des.

Gem_picant_de_rosii_03

Reduceti focul si se fierbe, amestecand ocazional, până când amestecul are consistenta de gem gros, aproximativ 1 oră și 15 minute.

Gem_picant_de_rosii_05

Lasati sa se raceasca si bagati la frigider până în momentul utilizării.

Gem_picant_de_rosii_07

Gem picant de rosii

Gem_picant_de_rosii_08

Pofta buna!

 

1 comentariu

  1. Nu am mancat gemd e rosii pana acum!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.