Gazapacho marinero

Printeaza

Gazapacho marinero

Ingrediente:

  • 1 kg peste mic
  • 4 bucati peste sabie
  • 2 rosii decojite
  • 3-4 catei usturoi
  • 100 g ceapa
  • 8 midii
  • 8 scoici
  • 4 crevete
  • 4 crevete rosii
  • Ardei rosu uscat
  • 1 lingura cimbru salbatic (maruntit)
  • 100 g faina
  • 25 g drojdie de bere
  • Sare, ulei de masline

Mod de preparare:

Turnati faina intr-un bol, adaugati un varf de sare si jumatate din drojdia de bere si apa. Amestecati si framantati bine pentru a forma aluatul. Acoperiti totul cu o panza unsa cu ulei si, dupa o ora, dizolvati restul de drojdie in apa si incorporati bine in aluat. Lasati acest aluat sa stea 8 ore la dospit.

Dupa ce aluatul a crescut, rupeti bucati din el si formati mingiute cat o nuca, pe care le turtiti cu podul palmei. Coaceti aceste turte in cuptor timp de 10 minute, la 160 grade C.

Preparati o supa de peste (folosind peste mic, pe care il fierbeti si apoi strecurati zeama). Prajiti ardeiul rosu uscat intr-o tigaie, apoi zdrobiti-l impreuna cu usturoiul intr-un mojar. Adaugati rosiile curatate de pielita si seminte si apoi tocate foarte marunt.

Puneti ceapa tocata intr-o tigaie, impreuna cu uleiul unde ati prajit ardeiul. Cand se inmoaie, adaugati pestele sabie, molustele si crevetele. Dupa cateva minute, cand midiile si scoicile s-au desfacut, adaugati usturoiul zdrobit, ardeiul si sosul de tomate si ceapa.

Turnati fiertura (supa) de peste, cimbrul salbatic si sarati dupa gust. Luati de pe foc pentru 5 minute si adaugati turta, rupta in bucati. Acest fel de mancare a trebui sa aiba consistenta unui sos nici prea gros, nici prea subtire.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.