Gasca la cuptor pe pat de varza

Printeaza

Gasca la cuptor pe pat de varza din: gasca, mere, cuisoare, vin, unt, varza, ulei, bulion, patrunjel, sare, piper.

Ingrediente:Gasca_la_cuptor_pe_pat_de_varza

  • o gâscă
  • 3-4 mere lonatane
  • 10 cuişoare
  • 500 ml vin alb
  • o lingură unt
  • sare
  • piper

Pentru garnitură:

  • o varză medie
  • 2-3 linguri ulei
  • 2 linguri bulion
  • o foaie dafin
  • sare
  • piper
  • 2-3 fire pătrunjel verde

 

Mod de preparare:

Gâscă foarte bine curăţată de o parte a grăsimii si spălată se presară cu sare şi piper la interior. Cuişoarele se înfig în mere şi apoi acestea se aşază înăuntrul păsării.

Se leagă picioarele si aripile, se presară cu sare şi piper la exterior şi se aşază în tava de cuptor.

Se pun untul şi vinul şi se lasă la cuptor 3 ore, stropind pasărea din când în când cu sosul care se formează în tavă, pentru a nu se usca prea tare.

Intre timp, se toacă varza, se pune într-un vas de cuptor alături de celelalte ingrediente şi se dă la cuptor pentru 50 de minute. Carnea de gâscă se serveşte pe pat de varză, cu decor de pătrunjel verde.

Gasca la cuptor pe pat de varza

Gasca_la_cuptor_pe_pat_de_varza

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.