Garnitură de orez

Printeaza

O reteta simpla si garnitura de orez din: orez, rosii, ulei sau unt, cascaval, piper si sare.

Ingrediente:Garnitură de orez

  • 300 g orez
  • 600 g roşii
  • 100 ml ulei sau 100 g unt
  • 100 g caşcaval
  • piper
  • sare

 

Mod de preparare:

Orezul ales, bine spalat, se toarna intr-o cratita cu ulei incalzit si se amesteca pana se incinge, dupa care se stinge cu 1-1/2 l de apa clocotita cu putina sare. Se acopera si se lasa sa se inabuse 20-25 de minute pe foc domol sau in cuptorul mai slab incalzit.

Intre timp rosiile se spala, se cresteaza, se oparesc in apa clocotita, ca sa se poata curata de pielita, apoi se curata de pielita, apoi se curata de seminte, se taie in bucati, se scurg, se pun intr-o tigaie cu putin ulei incins, se calesc pe foc 5-6 minute, se potrivesc la gust cu sare, piper, cimbru si eventual 1/2 pahar de vin si se lasa sa dea intr-un clocot.

Amestecul se toarna peste orezul format cu ceasca sau cu polonicul, dupa care se presara cascaval ras.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.