Fusilli cu chiftelute

Printeaza

O reteta de fusilli cu chiftelute din: ceapa, usturoi, rosii, busuioc, paine, ou, carne slaba de vita tocata, lapte semidegresat, piper si paste fusilli. Pastele cu chiftelute sunt o mâncare sănătoasă, în special dacă sunt preparate cu roşii fierte. Studiile au demonstrat că licopenul, un fitochimic, se absoarbe cel mai bine dacă roşiile se consumă fierte şi nu crude.

Ingrediente:Fusilli cu chiftelute

  • 1 ceapă mare tocată
  • 2 căţei de usturoi tocati fin
  • 4 conserve (aproximativ 400 g fiecare) roşii prunişoare fără adaos de sare
  • 4 linguri busuioc verde tocat
  • 1 lingură oregano verde tocat sau 1 linguriţă oregano uscat
  • 2 felii pâine veche de o zi
  • 450 g carne slabă de vită tocată
  • 1 ou mijlociu
  • 2 linguri lapte semidegresat
  • piper după gust
  • 350 g paste fusilli

 

Mod de preparare:

Se unge o cratiţă mare cu o linguriţă de ulei de măsline şi se pune la foc potrivit-iute. Se căleşte ceapa împreună cu usturoiul aproximativ 5 minute sau până când s-au înmuiat. Se pun 2 linguri din acest amestec într-un castron mare. Se lasă deoparte.

Se mixează bine roşiile împreună cu sucul lor într-un robot de bucătărie. Se adaugă în cratiţă. Se dă amestecul într-un clocot la foc mediu-iute. Se reduce flacăra la mediu- mic. Se acoperă şi se fierbe la foc mic amestecând des 30 de minute. La jumătatea fierberii se adaugă busuioc şi oregano.

Se fărâmiţează pâinea. Se adaugă firimiturile, carnea, oul, laptele şi piperul peste ceapa din castron şi se frământă până la omogenizare. Se fac 20 de chifteluţe de aproximativ 2,5 cm în diametru. Se unge o tigaie cu ulei de măsline şi se pune la foc potrivit-iute. Se prăjesc chifteluţele aproximativ 8 minute sau până când s-au rumenit pe toate părţile. Se scurge grăsimea pe şervete de bucătărie. Se adaugă chiftelele în sosul de roşii. Se acoperă şi se fierb, amestecând din când în când, 20 de minute.

Intre timp, se fierb pastele conform instrucţiunilor de pe ambalaj. Se scurg şi se amestecă într-un castron cu 3 linguri pline de sos. Se adaugă chifteluţele şi sosul rămas, apoi se servesc.

Variante: Chiftelele din piept tocat de pui sau de curcan în loc de carne de vită. Pentru chifteluţele mai picante, se adăugă la carne 1/2 linguriţă de ardei uscat sau după gust. Se ia alt fel de paste, de ex. cu Penne sau Rigatoni. Pentru mai multe fibre, se optează pentru pastele din făină integrală.

Se servesc pastele cu o salată asortată sau de legume. Se poate prepara o garnitură delicioasă din dovle­cei, ardei, fasole verde sau sparanghel, călite în ulei de măsline, apoi se adaugă usturoi zdrobit şi piper negru.

Fusilli cu chiftelute

Fusilli cu chiftelute

Poftă bună!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.