Fursecuri cu dovleac si scortisoara

Printeaza

Fursecuri cu dovleac si scortisoara din: faina, bicarbonat, praf de copt, sare, scortisoara, cuisoare, ghimbir, nucsoara, unt, zahar brun, piure de dovleac, vanilie, ou.

Ingrediente:Fursecuri cu dovleac si scortisoara

  • 2 1/2 căni făină
  • 1 linguriţă bicarbonat
  • 1/2 linguriţă praf de copt
  • 1/2 linguriţă sare
  • 2 linguriţe scorţişoară
  • 1/4 linguriţă cuişoare
  • 1/4 linguriţă ghimbir
  • 1/4 linguriţă nucşoară
  • 1 1/2 pachet unt
  • 1 cană zahăr brun
  • 1 cană piure de dovleac
  • 1 ou
  • 2 linguriţe esenţă de vanilie

 

Mod de preparare:

Se bate untul la temperatura camerei cu zahărul. Se adaugă oul, esenţa de vanilie şi piureul de dovleac. Separat se amestecă făina cu sarea, praful de copt, bicarbonatul şi mirodeniile. Se amestecă cele două compoziţii; aluatul trebuie să fie moale, cât să iei cu linguriţa, dar să nu curgă.

Se ia cu o linguriţă din aluat, se tăvăleşte prin zahăr brun amestecat cu scorţişoară şi se pune fursecul în tava tapetată cu hârtie de copt. Se lasă distanţă între fursecuri.

Se dă coc la cuptorul preîncălzit 10 min., până prind puţină culoare pe margine. Trebuie să rămână deasupra moi, ca şi cum ar fi puţin crude. Se scot din cuptor, se lasă la răcorit 1-2 minute, apoi se scot din tavă.

Atenţie, între două coaceri aluatul trebuie să stea la frigider.

 

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.