Fructul pasiunii

Printeaza

Fructul pasiunii. Acest fruct exotic creşte din floarea mare şi parfumată a unei plante căţărătoare, originare din sudul Braziliei, Paraguay şi nordul Argentinei. Misionarii spanioli au interpretat punctele de pe floare, asemănătoare stigmatelor crucificării, drept simboluri are patimilor lui Hristos.

Fructul pasiunii există în două variante. Soiul mai mare are o coajă netedă, fină şi galbenă şi un gust mai acid decât celălalt, care este mai mic. rotund, zemos şi dulce.

Când este copt, fructul purpuriu se poate zdrobi uşor, iar coaja sa este ca o piele zbârcită, în interior, pulpa aromată conţine numeroase seminţe negre comestibile. Se poate tăia în două şi mânca cu lingura, ca un ou fiert moale.

Din fructul pasiunii se pot prepara gemuri şi şerbeturi aromate, iar sucurile şi cocktailurile în care se adaugă capătă o aromă dulce-acrişoară. în Australia, fructul pasiunii se serveşte drept ornament la desertul numit Pavlova.

 

 

 

Savurati!

 

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.