Friptură de raţă cu piure vanilat şi ragu de ciuperci sălbatice cu mazăre

Printeaza

O retete de Friptură de raţă cu piure vanilat şi ragu de ciuperci sălbatice cu mazăre din: piept de rata, boabe de piper, bacon afumat, ciuperci, vin , mazare, supa de pui, cartofi, smantana, pastaia de vanilie si unt.

Ingrediente:Friptură de raţă cu piure vanilat şi ragu de ciuperci sălbatice cu mazăre

  • 2 piepti de rata
  • 1 lingura de piper boabe, usor zdrobit
  • 85 g de bacon afumat, taiat cubulete
  • 50 g ciuperci salbatice, feliate sau rupte
  • 2 linguri vin de Porto sau de Marsala (sau orice vin de desert)
  • 100 g mazare, decongelata
  • 100 ml supa de pui

pentru piureul vanilat:

  • 500 g cartofi, curatati si taiati in bucati
  • 2 linguri de smantana dulce pentru frisca
  • 1/4 pastaie de vanilie, taiata pe lungime
  • 1 cubulete de unt

 

Mod de preparare:

Se pun cartofii într-o cratiţă cu apă rece, cu sare şi se aduc la punctul de fierbere. Se dă focul mai mic şi se lasă la fiert timp de 10 minute. Apoi se scurg. Se pune cratiţa din nou pe foc mic. Se adaugă smântână şi păstaia de vanilie, se încălzeşte şi se lasă la infuzat. Apoi se îndepărtează păstaia de vanilie şi se stinge focul.

Se trec cartofii printr-o presa sau se zdrobesc, apoi se adauga in cratita impreuna cu untul si se asezoneaza. Se lasa deoparte.

Se asezoneaza carnea de rata si se preseaza cu partea cu piele peste piperul zdrobit, Se asaza pieptii de rata, cu pielea in jos intr-o tigaie rece, care se pune pe foc mediu. in timp ce tigaia se incalzeste, rata va incepe sa se prajeasca – trebuie sa se auda doar un sfarait usor in tigaie.

Daca se prajeste prea repede, se da focul mai mic. Se ine pe foc 10 minute, agitand tigaia din cand in cand. Dupa ce pielea a capatat o culoare maronie si a devenit crocanta, se intorc pieptii pe cealalta parte si se mai lasa cinci minute. Astfel carnea ca fi roz la mijloc. Se transfera carnea pe o farfurie sau pe un platou si se lasa sa se odihneasca.

Se scurge din tigaie toata grasimea lasata de carne, in afara de o lingurita. In tigaie incinsa se prajesc bucatile de bacon pana devin crocante. Se da focul mai mare si se adauga ciuperci. Se mai tin pe foc doua minute, apoi se stropeste totul cu vin de Porto, se adauga mazarea si supa.

Se fierbe totul doua minute, apoi se adauga zeama lasata de carnea de rata pe platou si se asezoneaza.

Friptură de raţă cu piure vanilat şi ragu de ciuperci sălbatice cu mazăre

Friptură de raţă cu piure vanilat şi ragu de ciuperci sălbatice cu mazăre

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.