Friptura de porc cu usturoi la gratar

Printeaza

Friptura de porc cu usturoi la gratar din: carne de porc, ulei, sare, cimbru, usturoi, mustar.

Ingrediente:Friptura de porc cu usturoi la gratar

  • 6 felii de carne macră de la ceafă sau de muşchi
  • 1 lingură cu ulei
  • sare
  • cimbru
  • ustu­roi
  • muştar

 

Mod de preparare:

Spălaţi carnea, ştergeţi-o cu un prosop curat, bateţi uşor fiecare felie cu lama cuţi­tului, ungeţi-o cu ulei şi muştar, apoi puneţi-o pe grătar.

Puneţi grătarul special pe cărbuni, protejaţi grătarul aragazului cu o cratiţă cu apă pusă dedesubt.

Săraţi frip­tura şi parfumaţi-o cu cimbru când este aproape gata, altfel se întăreşte dacă faceţi friptura la aragaz şi-şi pierde sucul şi savoarea.

Serviţi cu mujdei de usturoi şi legume piure, lângă pâine proaspătă şi vin roşu.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.