Friptura cu sos brun si ciuperci
PrinteazaFriptura cu sos brun si ciuperci din: cotlete de porc, unt, ceapa, ciuperci, vin rosu, sos de soia, bulion, sare.
- 10 cotlete de porc
- 2 linguri unt
- 1 ceapă
- 200 g ciuperci
- 3 linguri vin roşu
- 2 linguri sos de soia
- 1 linguriţă bulion
- sare
Mod de preparare:
Speli cotletele, le tamponezi cu un şervet, apoi le pui la fiert în apă cu sare. Cureţi ceapa, o speli şi o tai peştişori, apoi o căleşti în unt încins, după care adaugi ciupercile curăţate, spălate şi tăiate în feliuţe, lăsându-le să se călească împreună, până când acestea sunt bine pătrunse.
Adaugi vinul, sosul de soia şi bulionul şi acoperi vasul. Laşi totul să fiarbă înăbuşit.
Când a scăzut lichidul, îl strecori într-o tavă, adaugi carnea, având grijă să fie acoperită de sos pe toate părţile şi dai la cuptor, timp de câteva minute.
Friptura cu sos brun si ciuperci
Pofta buna!
E buna friptura asta