Friptura cu sos brun si ciuperci

Printeaza

Friptura cu sos brun si ciuperci din: cotlete de porc, unt, ceapa, ciuperci, vin rosu, sos de soia, bulion, sare.

Ingrediente:Friptura_cu_sos_brun_si_ciuperci

  •  10 cotlete de porc
  • 2 linguri unt
  • 1 ceapă
  • 200 g ciuperci
  • 3 linguri vin roşu
  • 2 linguri sos de soia
  • 1 linguriţă bulion
  • sare

Mod de preparare:

Speli cotletele, le tamponezi cu un şervet, apoi le pui la fiert în apă cu sare. Cureţi ceapa, o speli şi o tai peştişori, apoi o căleşti în unt încins, după care adaugi ciu­percile curăţate, spălate şi tăiate în feliuţe, lăsându-le să se călească împreună, până când acestea sunt bine pătrunse.

Adaugi vinul, sosul de soia şi bulionul şi acoperi vasul. Laşi totul să fiarbă înăbuşit.

Când a scăzut lichidul, îl strecori într-o tavă, adaugi carnea, având grijă să fie acoperită de sos pe toate părţile şi dai la cuptor, timp de câteva minute.

Friptura cu sos brun si ciuperci

Friptura_cu_sos_brun_si_ciuperci

Pofta buna!

1 comentariu

  1. Gabriela Constantin

    E buna friptura asta

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.