Frigărui Mixte cu Mai Multe Tipuri de Carne

Printeaza

Frigărui Mixte cu Mai Multe Tipuri de Carne din piept de pui, carne de vita, carne de porc, ardei gras, ceapa rosie, ciuperci, ulei de masline, usturoi, cimbru, sare, piper, rozmarin.

 

Ingrediente:

  • 200 grame de piept de pui, tăiat în cuburi
  • 200 grame de carne de vită, tăiată în cuburi
  • 200 grame de carne de porc, tăiată în cuburi
  • 1 ardei gras roșu, tăiat în bucăți
  • 1 ardei gras galben, tăiat în bucăți
  • 1 ceapă roșie, tăiată în pătrate
  • 1 zucchini (dovlecei tineri), tăiat în felii groase
  • 8 ciuperci mari, tăiate pe jumătate
  • 2 linguri de ulei de măsline
  • 2 linguri de suc de lămâie proaspăt
  • 2 căței de usturoi, mărunțiți
  • 1 linguriță de cimbru uscat
  • Sare și piper după gust
  • Tije de rozmarin pentru înfiletare (opțional)

 

Mod de preparare:

Într-un bol mare, amestecați cuburile de piept de pui, carne de vită și carne de porc.

Într-un bol separat, pregătiți un amestec din ulei de măsline, suc de lămâie, usturoi mărunțit, cimbru, sare și piper.

Turnați amestecul de ulei de măsline peste carnea din bol și amestecați bine pentru a acoperi totul uniform.

Lăsați compoziția la marinat timp de cel puțin 30 de minute sau peste noapte în frigider.

Înfigeți ingredientele marinate alternativ pe tije de rozmarin sau tije de bambus înmuiate în apă, formând frigărui mixte.

Încingeți grătarul la foc mediu și ungeți-l cu ulei pentru a preveni lipirea.

Coaceți frigăruiile la grătar timp de aproximativ 10-15 minute sau până când carnea este gătită complet și legumele sunt fragede și ușor cărunțite.

În timpul coacerii, puteți înmuia tijele de bambus în apă pentru a preveni arderea lor.

Serviți frigăruiile mixte calde, garnisite cu frunze proaspete de cimbru și lămâie.

 

Informații Nutriționale (pe porție):

  • Calorii: Aproximativ 300 kcal
  • Carbohidrați: Aproximativ 10 grame
  • Proteine: Aproximativ 35 grame
  • Grăsimi: Aproximativ 15 grame

 

 

Această rețetă de frigărui mixte aduce varietate și savoare în preparatele de grătar, combinând trei tipuri de carne cu legume proaspete și arome mediteraneene.

Frigăruiul este un preparat culinar veche, iar variantele mixte cu mai multe tipuri de carne sunt populare în multe culturi din întreaga lume.

Această rețetă modernă continuă tradiția și adaugă o notă de inovație prin combinația de carne și legume.

 

 

Pofta buna!

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.