Frigarui din sepii

Printeaza

Frigarui de sepii din: sepii, lamaie, usturoi, ulei, oregano, sare, piper, ouzo, otet, sofran, boia, patrunjel.

Ingrediente:Frigarui de sepii

  • 1,5 kg sepii mici, curăţate
  • 2 linguri coajă de lămâie rasă foarte fin (fără partea albă)
  • 1 lămâie (zeama)
  • 1 linguriţă usturoi tocat mărunt
  • 6 linguri ulei de măsline
  • 1 linguriţă oregano uscat
  • 2 linguriţe sare
  • 1 linguriţă piper măcinat
  • 1 lingură ouzo
  • 1 lingură oţet din vin roşu
  • 1/4 linguriţă şofran
  • 1/2 linguriţă boia iute
  • lămâi şi pătrunjel pentru servit

 

Mod de preparare:

Puneţi sepiile într-un castron şi amestecaţi-le cu restul ingredientelor. Acoperiţi vasul, lăsaţi în frigider pentru cel puţin 3 ore.

Scoateţi sepiile din marinată (păstraţi marinada), înşiraţi-le pe frigărui, pe lung, prinzând şi partea tubulară. Frigeţi-le cca 3-4 min pe fiecare parte, cu grătarul pus la 15 cm distanţă de jar.

Ungeţi-le din când în când cu ulei de măsline.

Serviţi imediat, cu marinada rămasă.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.