Frigarui cu somon

Printeaza

Frigarui cu somon din: file de somon, rosii, ardei, ceapa, lamaie, ulei de masline, usturoi, oregano, sare, piper.

Ingrediente:Frigarui cu somon

  • 500 g file de somon
  • 16 roşii mici
  • 8 ardei roşii sau 2 ardei iuţi
  • 8 cepe mijlocii
  • 2 lămâi
  • 6 linguri cu ulei de măsline
  • 2 căţei de usturoi
  • 1 lingură de oregano
  • sare
  • piper măcinat

 

Mod de preparare:

Curăţaţi somonul de piele şi oase şi tăiaţi fileurile în pătrate cu latura de 4 cm. Puneţi bucăţile de peşte într-o cratiţă cu 4 linguri de ulei de măsline, zeama de la 1 lămâie, oregano şi usturoiul zdrobit. Lăsaţi să se macereze 1/2 oră.

Curăţaţi ceapa, tăiaţi-o înjumătăţi, la fel procedaţi cu ardeii.

Infigeţi pe frigărui peştele, roşiile, ceapa, ardeii, săraţi uşor şi piperaţi.

Incălziţi 2 linguri de ulei pe un gril de fontă sau o cratiţă cu suprafaţă mare; aşezaţi frigăruile să se facă la foc potrivit.

Intoarceţi des pentru ca peştele şi legumele să nu rămână crude. Stropiţi des cu marinată.

Serviţi frigăruile cu pâine proaspătă şi vin alb.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.