File de pastrav la gratar

Printeaza

O reteta de file de pastrav la gratar din: pastravi, cimbru, sare, piper, usturoi, rosii cherry, foid e dafin, lamai, baghete, ulei de masline, boia dulce, usturoi si busuioc.

Ingrediente:File de pastrav la gratar

  • 6 pastravi
  • cimbru
  • sare
  • piper rosu
  • piper alb
  • 6 catei de usturoi
  • 400 g rosii cherry
  • 2 foi de dafin
  • 1 lamai
  • 2 baghete
  • 2 linguri ulei de masline
  • boia dulce
  • 2 catei de usturoi
  • busuioc
  • bete pentru frigarui

 

Mod de preparare:

Se spală păstrăvii în câteva jeturi de apă rece şi se dezosează. Se pun să se scurgă în sită şi se condimentează cu sare, piper alb şi roşu, usturoi, foi de dafin şi cimbru. Se stropesc cu ulei de măsline şi se înfig pe beţele de frigărui.

Până se pregăteşte grătarul, peştele se bagă în frigider şi se lasă să se macereze. Intre timp, se spală roşiile, se înţeapă cu o furculiţă şi se condimentează cu sare. După ce s-a încins grătarul, se pun frigăruile la făcut. Se răsucesc de pe o parte pe cealaltă, la intervale foarte mici de timp, ca să se pătrundă uniform.

Se pun şi roşiile pe grătar şi, după ce s-au copt, se lasă la răcit într-o farfurie. Baghetele se taie pe jumătate, se pun la prăjit, apoi se condimentează cu sosul făcut din ulei de măsline, boia, usturoi pisat şi busuioc.

Frigăruile se servesc împreună cu roşiile ornate cu cimbru verde sau uscat şi frunzuliţe de pătrunjel verde şi cu baghetele condimentate.

File de pastrav la gratar

File de pastrav la gratar

Pofta buna!

 

Incoming search terms:

  • file de pastrav la gratar
  • file pastrav la gratar
  • file de pastrav
  • pastrav file la gratar
Sumar
recipe image
Nume reteta
File de pastrav la gratar
Autor
Publicat pe

1 comentariu

  1. Imi place pestele la gratar

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.