File de crap cu crusta de arahide

Printeaza

File de crap cu crusta de arahide din: fileuri de crap, sare, piper, zahar, faina, ulei, castravete, otet, branza de vaci, crema de arahide, arahide si patrunjel.

Ingrediente:File_de_crap_cu_crusta_de_arahide

  • 4 fileuri de crap (circa 200 g fiecare)
  • sare
  • piper
  • zahar
  • 2 linguri faina
  • 4 linguri ulei
  • 1 castravete
  • 1 lingura otet
  • 100 g branza de vaci
  • 3 linguri crema de arahide
  • 1 lingura arahide
  • 1/2 legatura patrunjel

 

Mod de preparare:

Peştele se sărează şi se piperează. Se pudrează cu făină. într-o tigaie de teflon se încing 2 linguri de ulei şi se prăjeşte înăuntru peştele cca. 2 min. pe fiecare parte. Se aşază într-o tavă tapetetă cu aluminiu. Se rade castravetele şi se aşază în castron. Se amestecă oţetul cu sare, piper, zahăr şi 2 linguri de ulei. Castravetele se amestecă în sos.

Se amestecă brânza de vaci cu crema de arahide; se pipe- rează. Se curăţă şi se toacă pătrunjelul şi se amestecă în cremă. Cu această compoziţie se unge peştele şi se rume­neşte pe grătarul preîncălzit cca. 3-4 min. Peştele se serveşte cu salată de castraveţi şi pătrunjel.

Garnitură reco­mandată: cartofi natur cu unt.

File de crap cu crusta de arahide

File_de_crap_cu_crusta_de_arahide

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.