Fasole cu carnati picanti de oaie si carne de vita

Printeaza

Fasole cu carnati picanti de oaie si carne de vita din: fasole, cârnaţi picanţi de oaie, carne de vita, ceapa, pastarnac, telina, morcov, unt, ulei de masline, seminţe de coriandru, vin alb, bulion, boia, foi de dafin, cimbru proaspăt, portocala, usturoi.

Fasole_cu_carnati_picanti_de_oaie_si_carne_de_vita

Ingrediente:

  • 500 g fasole
  • 200 g cârnaţi picanţi de oaie
  • 100 g carne de vita
  • 3 cepe
  • 1 păstâmac
  • 1/3 dintr-o telina
  • 1 morcov
  • 50 g unt
  • 2 linguri de ulei de masline
  • 1 linguriţă de seminţe de coriandru
  • 1 ceaşcă cu vin alb
  • 3 linguri de bulion
  • boia
  • 3 foi de dafin
  • 3 ramuri de cimbru proaspăt
  • coaja şi sucul de la o portocală
  • 2 căţei de usturoi zdrobiţi

Mod de preparare:

Lasă fasolea în apă rece minimum 4 ore. Fierbe-o al dente, amncând primele 2 ape.

Căleşte în unt şi ulei de măsline cele 3 cepe, păstâmacul, ţelina, morcovul, la foc mic, sub capac, timp de 25 de minute, împreună cu seminţele de coriandru şi foile de dafin.

Dă focul mare, adaugă o ceaşcă cu vin alb, roşiile, bulionul, cele 2 linguri de boia, cimbrul proaspăt, sa­rea, piperul, câmaţii picanţi şi carnea (tăiate în bucăţi mici), coaja şi sucul de la o portocală, usturoiul zdrobit.

Amestecă bine. Adaugă fasolea, dă din nou focul mic şi mai ţine mâncarea pe foc, sub capac, 20 de minute.

Fasole cu carnati picanti de oaie si carne de vita

Fasole_cu_carnati_picanti_de_oaie_si_carne_de_vita

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.