Fasole boabe cu carne de gasca

Printeaza

Fasole boabe cu carne de gasca din: fasole, pulpe si aripi de gasca, ceapa, ulei, sare, piper, tarhon, rosii, marar.

Ingrediente:Fasole boabe cu carne de gasca

  • 1/2 kg fasole boabe
  • 2 pulpe + spatele şi aripile de gâscă
  • 2 cepe
  • 4 linguri cu ulei
  • sare
  • piper boabe
  • 4-5 fire de tarhon
  • 2 roşii (sau bulion de roşii)
  • mărar tocat

 

Mod de preparare:

Alegeţi fasolea bob cu bob, spălaţi în 2-3 ape, lăsaţi să se înmoaie 8-10 ore acoperită cu apă rece. Aruncaţi apa în care a stat fasolea, umpleţi cu apă rece cât să o acoperiţi, apoi lăsaţi să clocotească 3-5 min şi aruncaţi apa.

Puneţi 3-4 măsuri de apă într-un vas mare emailat (apa se socoteşte la 1 măsură de fasole), adăugaţi carnea de gâscă spălată şi porţionată, tarhonul şi câteva boabe de piper. Acoperiţi vasul şi lăsaţi să fiarbă la foc moale.

Când carnea şi fasolea au fiert adăugaţi un sos de ceapă (ceapă călită în ulei până se înmoaie, se amestecă cu bulion de roşii sau cu roşii decojite şi tăiate felii, se fierb împreună 5-10 min), săraţi şi fierbeţi încă 10 min. Presăraţi mărarul tocat peste mâncare, stingeţi focul.

Serviţi mâncarea caldă, cu pâine proaspătă şi salată de sezon.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.